poniedziałek, 21 października 2013

Kremowy duszek / Buttercream Ghost

English version below in purple

Nadchodzi Halloween, a z nim tematyczne imprezy. Czas pomyśleć o tym, by również serwowane potrawy mialy lekko straszny wygląd (smak lepiej niech pozostanie jak należy). Z tej właśnie okazji w ciągu najbliższych dni na blogu będzie halloween'owo, ponieważ chciałabym zaprezentować kilka pomysłów na dekorację cupcakes.
Zaczynamy od czegoś bardzo prostego: halloween'owy duszek. Duszek zrobiony jest z buttercream (w tym wypadku z serkiem Philadelphia) za pomocą okrągłej szerokiej końcówki. Oczy zrobiłam z czarnej masy cukrowej. Duszek jest tak prosty w wykonaniu, że z powodzeniem mogą go zrobić nawet maluchy!
Mam nadzieję, że wam się podoba. Wkrótce kolejne "straszne" pomysły.


ENGLISH VERSION
Buttercream ghost


Halloween parties are getting closer and closer. It's time to think of some scary-looking (but well tasting) dishes. Because of that, in the coming days Halloween will be very present in the blog as I would like to present you some ideas of Halloween cupcakes.

Today we will start with a very easy one: a Halloween ghost. The ghost is made of buttercream (with cream cheese in this case) using a big round tip. I used black sugarpaste to make the eyes. The ghost is so simple to make that even the kids can do it!

I hope you like it. Soon more "scary" ideas!

2 komentarze:

  1. Witam,

    Od dzisiaj trwa nasz nowy konkurs kulinarny. Prosta sprawa: wystarczy wysłać zdjęcie i przepis halloweenowego dania.
    Do wygrania mamy przepiękne fartuszki od nous4you.pl.

    Zapraszam do udziału http://north.pl/halloween-konkurs.html
    i pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń